31 de gener de 2018
31.01.2018

Polònia adjudica una nova obra al Grup Rubau per 120 milions d'euros

La societat construirà un tram d'autovia de 20 quilòmetres en una ruta internacional

03.02.2018 | 00:07
L´última obra de Rubau a Polònia es va inaugurar el desembre passat

Grup Rubau, a través de Rubau Polska, construirà l'autopista S61 entre les poblacions poloneses d'Ostrów Mazowiecka i Szczuczyn, en la ruta Via Bàltica, una carretera internacional que va des de Polònia a Lituània, Letònia i Estònia. L'import de l'obra adjudicada a Rubau per la Direcció general de Carreteres i Autopistes Nacionals de Polònia (GDDKiA), és de 120 milions d'euros.

La GDDKiA i Grup Rubau van signar ahir a Varsòvia el contracte per al disseny i la construcció dels 19,463 kms d'autopista, que té un termini d'execució de 31 mesos. El tram d'autopista contractat és d'Ostrów Mazowiecka a Szczuczyn, des de l'enllaç Podgòrze fins a ?niadowo.

L'anterior obra realitzada per Grup Rubau per la GDDKiA va ser l'ampliació de la carretera nacional 8 i la seva adaptació als paràmetres d'autovia en el tram des del límit del Voievodato de Mazovia fins a la intersecció de la circumval·lació de Zambrów.

El valor del contracte, signat el gener de 2015, supera els 120 milions d'euros i el 22 de desembre de 2017 es va obrir al tràfic. En aquests moments s'estan realitzant tasques d'acabat en les vies laterals.

Grup Rubau està present al mercat polonès des de l'any 2011, on ha realitzat diversos projectes en contractes de carreteres, línies ferroviàries, ponts i hangars d'aeroports. Fins al moment ha modernitzat uns 130 quilòmetres de línies ferroviàries per un valor de les obres finalitzades que ascendeix a 80 milions d'euros.

A més, ha construït un pont d'una obertura de 108 metres sobre el riu Sota?a en ?ywiec el valor del contracte del qual està al voltant dels 10 milions d'euros. Aquestes obres estan permetent la consolidació de RUBAU POLSKA com una empresa de reconegut prestigi en el camp de les infraestructures.

Altres obres a Polònia

L'agost de 2017, Grup Rubau va signar un altre acord amb GDDKiA per a l'adjudicació del projecte i obra del tram de l'aeroport de Varsòvia fins a Lesznowola, de la carretera S7. Aquesta nova carretera millorarà el tràfic entre Varsòvia i Cracovia i la frontera sud de Polònia, al mateix temps que es convertirà en una alternativa per a l'elevat tràfic de la capital polonesa.

El tram comprèn els enllaços de Lotnisko Okecie i Lesznowola, una carretera de 6,5 quilómetros de longitud. El termini d'execució és de 3 anys i compta amb un pressupost de 60 milions d'euros. Actualment s'estan duent a terme els treballs relacionats amb la redacció del projecte.

Dos mesos abans, al juny de 2017, Grup Rubau va aconseguir l'adjudicació, juntament amb COPASA, de la modernització de la línia ferroviària 353 en el trajecte entre Jablonowo Pomorskie i Illawa-Olsztyn-Korsze (situat a la regió polonesa de Varmia i Masuria, al nord-oest del país).

Aquest treball per la PKP compta amb un pressupost que supera els 18 milions d'euros amb un termini benvolgut d'execució de 18 mesos. Es modernitzen 143 quilómetros de vies i catenàries, la millora dels passos existents i la construcció de noves andanes.

L'execució d'aquest projecte permetrà augmentar la velocitat dels trens que passaran dels 100km/h actuals a 120km/h. A més, les obres milloraran la seguretat dels creus, es reduiran les despeses actuals de manteniment i s'incrementarà la comoditat dels passatgers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook