ESADE preveu que l'economia espanyola registrarà una lleugera desacceleració durant el 2018, amb un creixement entre el 2,6% i el 2,7% del producte interior brut (PIB), per sota del 3,1% registrat el 2017. Aquesta és la principal conclusió de l'«Informe Econòmic i Financer ESADE 2018», que el professor del departament d'Economia, Finances i Comptabilitat de l'escola de negocis, David Vergara, va presentar ahir

anmateix, l'informe destaca que el creixement del PIB espanyol enguany se situarà per sobre de l'estimació de la zona euro (2,0%) i els EUA (2,2%). Vergara va assenyalar els «riscos polítics» per aquest creixement que representa el Brexit o la renegociació de l'acord del NAFTA.

L'informe apunta a una "estabilització" dels vents de cua que han afavorit l'economia europea durant els darrers anys, com són les condicions financeres favorables del BCE, el preu baix del petroli, la cotització de l'euro en relació amb el dòlar o la menor necessitat d'ajustament fiscal.

Tanmateix, el creixement econòmic s'estendrà a la resta d'economies avançades (amb una taxa de l'1,7%, molt semblada a la del 2017) i a la majoria d'economies emergents i en vies de desenvolupament.

Sobre els riscos polítics, l'informe d'ESADE destaca les conseqüències del Brexit i de la renegociació del NAFTA, però també el conflicte a Corea i l'Orient Mitjà i les legislatives als Estats Units.