El nombre de concursos de creditors durant el passat mes de gener va augmentar un 3% respecte al mateix mes de 2016, fins als 389 processos, dels quals fins a 88 d'ells es van registrar a Catalunya, la comunitat amb el nombre més alt d'empreses sota concurs, segons l'últim estudi d'Informa D&B, companyia filial de Cesce.

Després que l'any passat tanqués amb un augment del 2% en el nombre de processos concursals i es trenqués, així, la tendència a la baixa en el nombre de processos que es registrava des de l'any 2013, en el primer mes de 2018 van seguir creixent un 3%, segons l'estudi.

En termes relatius, l'ascens en el nombre de concursos empresarials a Catalunya va ser del 13%, fins als 88 processos comptabilitzats. A Castella-la Manxa i Astúries, malgrat haver registrat un menor nombre de concursos (18 en ambdues comunitats), el creixement va ser del 200% i el 100%, respectivament.

A Madrid, la segona regió amb el nombre més gran de processos concursals, es van donar 67 casos, un 12% més que un any abans, seguida de la Comunitat Valenciana, amb 60 concursos, després d'una reducció del 9%.

Cap empresa en concurs

Extremadura, amb cap empresa sota concurs en el mes de gener, va ser la regió on més van descendir, seguida de Múrcia, amb només cinc concursos i una reducció del 77%.

Les microempreses, que suposaven el 84% de tots els concursos registrats, van ser les societats més afectades, mentre que les petites suposaven el 14%, i les mitjanes, el 2%.

La facturació total de les empreses afectades va ser de 756 milions d'euros, un import un 123% superior al de l'any passat, i comptaven amb 2.419 empleats. El 23% d'aquestes empreses afectades per concursos de creditors pertanyia al sector de la construcció.

Les dissolucions d'empreses, per la seva banda, es van elevar un 5%, fins a les 4.288, la dada més alta des de setembre de 2007. Les empreses afectades per concursos sumaven una xifra de negoci de més de 3.000 milions d'euros i donaven treball a 14.170 persones.