El judici contra l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra, l'exdirector Adolf Todó i 39 acusats més per la causa dels sous suposadament desproporcionats de l'entitat en els anys de més crisi econòmica començarà el dijous 4 d'octubre, van informar fonts judicials. Les dates les va acordar el tribunal de l'Audiència de Barcelona que ho jutjarà, en una reunió celebrada ahir entre totes les parts personades.

El judici arrencarà amb dues sessions de qüestions prèvies el 4 i 5 d'octubre, i es perllongarà tot el mes de novembre amb les declaracions dels 41 acusats i gairebé 30 testimonis.

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a Serra i Todó en acusar-los de dos delictes d'administració deslleial, per sous desproporcionats als consellers de l'entitat en plena crisi, quan aquesta rebia fons del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que, del 2010 al 2012, va aportar a la caixa més de 12.000 milions d'euros. La tesi del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado és que els sous «no van deixar de pujar» malgrat la crisi.