El sindicat UGT va alertar que l'empobriment dels pensionistes a Espanya en els propers anys serà un dels més intensos de tots els països de l'OCDE i arribarà al 30% en 20 anys com a conseqüència de la reforma portada a terme pel Govern el 2013. L'organització que representa Pepe Álvarez va destacar que les conclusions relatives al sistema de pensions espanyol de l'informe anual de l'OCDE conformen «una visió esbiaixada i distorsionada» del sistema, perquè, segons va afirmar, s'assegura que és «generós» i «en absolut ho és»

«Ni és generós ni lamentablement ho serà en el futur, sinó tot el contrari. Llevat que es modifiquin les mesures adoptades el 2013, les pensions s'empobriran considerablement», va destacar UGT. El sindicat creu que l'estudi no presenta una imatge «realista i rigorosa del sistema de pensions», ja que les espanyoles no són «ni generoses ni sostenibles».

«El que és insostenible és la reforma del Govern de 2013, que empobreix els nostres pensionistes presents i futurs, disminueix la seva qualitat de vida i augmenta els nivells de desigualtat i exclusió social», va postil·lar.

A més, el sindicat va assenyalar que l'OCDE estableix que la taxa bruta de reemplaçament que es registra a Espanya per un salari mínim està en el 82%, però, segons UGT, aquest càlcul es realitza en base a un supòsit que actualment és «gairebé descartable» a Espanya.