El Consell de Ministres va aprovar el 'rescat' de vuit de les nou autopistes de peatge que estan en fallida en autoritzar l'anul·lació dels contractes amb les actuals societats concessionàries de les vies.

El Govern també va instar al fet que es determinin les dates exactes en les quals el Ministeri de Foment, a través de la seva societat Seittsa, passada a fer-se càrrec de les autopistes, segons va informar el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo.

En concret, el Consell va autoritzar rescindir set contractes de concessió. Es tracta del corresponent a les autopistes radials R-3 Madrid-Arganda i R-5 Madrid-Navalcarnero, i als de la R-4 Madrid-Ocaña, la R-2 Madrid-Guadalajara, la M-12 Madrid-Aeroport de Barajas, l'AP-36 Ocaña-la Roda, el tram de l'AP-7 entre Cartagena i Vera i la Circumval·lació d'Alacant.

La ruptura dels contractes suposa un procés de tràmits administratius, entre ells la consecució d'informes de l'Advocacia de l'Estat i del Consell d'Estat. Una vegada que estiguin llests, el Consell de Ministres tornarà a ratificar la resolució contractual.

En paral·lel, amb la finalitat de garantir la continuïtat del servei de les autopistes, l'Executiu va instar al delegat del Govern en les societats concessionàries d'autopistes a determinar la data en què Foment passarà a fer-se càrrec d'aquestes vies.