Consolidant la tendència apuntada els últims anys, el sector de l'automòbil és un dels protagonistes en l'edició del MWC que va començar ahir.

Marques com BMW, Mercedes, Seat, Toyota o la mateixa Fórmula 1 compten amb estands propis per presentar les seves novetats enfocades a aconseguir cotxes cada cop més autònoms, connectats i intel·ligents.

L'aplicació de la tecnologia 5G per fer realitat la conducció autònoma és una de les principals novetats, però on s'han bolcat les marques és en avançar en la connectivitat dels seus vehicles.

La catalana Seat, marca ja habitual al MWC, presenta la seva visió de com la connectivitat pot fer més segura la conducció. Aquí, per exemple, van anunciar que seran la primera marca que integrarà Shazam, la popular plataforma de reconeixement de cançons, als seus vehicles per evitar les distraccions al volant. Al seu torn, l'alemanya BMW va anunciar que a partir del juliol els seus cotxes es podran obrir i tancar amb el telèfon mòbil.

Malgrat les possibilitats que obre la tecnologia 5G per al sector, la majoria de companyies automobilístiques presents estan centrant esforços per millorar la relació entre els telèfons intel·ligents i els seus vehicles.

Una de les marques que més hi estan apostant és Seat que en aquesta edició del MWC presenta la seva visió de com ha de ser el cotxe connectat a curt i llarg termini. Així, en el curt termini l'automobilística catalana segueix integrant aplicatius als seus cotxes per fer més còmode i segura la conducció. Així, sumant-se a l'assistent virtual Alexia, Seat va anunciar que serà la primera marca a integrar Shazam, el servei de reconeixement de cançons, als seus cotxes. A més llarg termini, Seat continua treballant per fer més segura la conducció a través de la tecnologia i la connectivitat.

El circuit de BMW

Altres marques com BMW van portar al MWC els seus projectes de connectivitat complerta per fer realitat la conducció autònoma en un futur. Per demostrar els seus avenços, la companyia alemanya va muntar un circuit a l'exterior del pavelló 5 on fa demostracions amb un i3, el seu vehicle elèctric, per demostrar que la conducció autònoma (Nivell 5) està a punt de ser una realitat en un futur no molt llunyà. BMW també va donar a conèixer un sistema que permet obrir i tancar les portes del cotxe amb un telèfon intel·ligent i compartir la clau digital amb cinc usuaris més amb total seguretat

Un altre fabricant alemany, Mercedes, presenta al MWC el seus sistemes d'intel·ligència artificial que permeten una interacció total entre el conductor i el vehicle. El nou MBUX permet, per exemple, la visualització de mapes amb realitat augmentada.