El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Joan Rosell, han signat un acord de col·laboració per posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE i de les seves organitzacions empresarials una línia de finançament de 20.000 milions d'euros.

L'objectiu de l'acord és proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses que les ajudi en la seva internacionalització, en els seus projectes d'innovació i que fomenti l'emprenedoria.

Aquest conveni suposa la renovació dels acords signats entre ambdues institucions el 2017 i 2016, que van posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE un mínim de 15.000 milions i 11.000 milions d'euros, respectivament. D'aquesta manera, en tres anys CaixaBank haurà posat a disposició d'aquestes empreses un mínim de 46.000 milions d'euros.

Durant el 2017, CaixaBank va fer més de 4.600 operacions de finançament a empreses de Girona per un import de més de 416 milions d'euros, en el marc d'aquest acord.

Impuls a la modernització

Durant la signatura de l'acord, el president de CaixaBank, Jordi Gual, va destacar que «per millorar la competitivitat de l'economia espanyola resulta imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i les seves inversions a mig i llarg termini, així com per accedir a nous mercats nacionals i internacionals».

Gual va subratllar que «CaixaBank compta amb una posició privilegiada per oferir una atenció especialitzada, de gran qualitat i molt pròxima gràcies als 116 centres d'empresa distribuïts per totes les comunitats autònomes i a l'equip de 1.245 gestors i especialistes en empreses».