El nombre de treballadors amb contractes temporals a Catalunya el 2017 sumaven 593.000 assalariats, xifra que suposa suportar una taxa de temporalitat del 21,6%, segons l'informe «La temporalitat en els contractes laborals a Catalunya. Una visió global» que va presentar ahir l'Observatori de Pimec. Aquest primer informe sobre la temporalitat indica que aquesta taxa de temporalitat és la quarta més alta dels països més desenvolupats del continent europeu i se situa 6,1 punts per sota de la registrada al conjunt de l'estat espanyol, que el 2017 va tancar amb el 27,7%.

Entre les dades que inclou l'estudi, destaca el fet que en els últims set anys, dels contractes laborals signats amb la intervenció d'una empresa de treball temporal (ETT), el 24,4% eren per hores o menys d'un dia i la meitat de tots ells, el 49,9%, tenien una durada de menys de 10 dies.

L'estudi de la patronal Pimec destaca que en els últims set anys, el 24,4% dels contractes signats a través d'una ETT eren per una durada inferior a un dia i que el 25,5% dels contractes ho eren entre 1 i 10 dies.

Del conjunt de contractes temporals que es van signar el 2017 a Catalunya, els de les empreses temporals i els signats directament per les empreses, el 41%, eren inferiors o igual a un mes.