L’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) ha engegat una campanya a les xarxes socials per reclamar la igualat salarial entre homes i dones. Com a membres de BPW Girona, l’associació va participar recentment en el Dia Europeu per la igualtat salarial entre dones i homes i ha impulsat una acció per donar visibilitat a la bretxa salarial existent.

L’AGE ha creat el hashtag #AGEequalpayday per compartir notícies que parlin d'aquest problema. “Fem aquesta campanya per denunciar la situació injusta que pateixen les dones. Volem sensibilitzar el nostre entorn i reclamar solucions”, indica la presidenta de l’Associació, Maria Rosa Agustí.

En relació al Dia de la Dona Treballadora, l’AGE manté que cal fer un suport durant tot l’any al col·lectiu per reclamar els drets de les dones i lluitar contra les desigualtats. “La taxa d’atur femení és superior al masculí; el 31% de les dones en edat laboral estan en risc de pobresa i la bretxa salarial oscil·la entre el 20% i el 30%. Les dones dediquen el doble del temps que els homes a les feines de la llar i també hi hem de sumar la violència masclista i les agressions sexuals que pateixen moltes dones.

Una batalla constant

“Això només es pot intentar resoldre amb una batalla constant per fer front a aquesta discriminació persistent”, remarca Agustí. L’AGE col·labora també amb altres entitats del territori per donar suport a les accions a favor de les dones.

Entre les accions que porta a terme l’Associació hi ha les de l’àmbit solidari. El 16 de març, al Teatre Municipal de Girona, es portarà a terme una nova desfilada de dones empresàries per recaptar fons per a un programa educatiu de la Fundació Ser.Gi, adreçat als joves d’entre 12 i 16 anys, per prevenir la violència de gènere, que ha guanyat el concurs que organitza anualment l’AGE.