El president de la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, Josep González, va denunciar «l'excessiva temporalitat» del mercat de treball, que a Catalunya té una taxa del 21,6%, la quarta més alta d'entre les economies europees desenvolupades.

González va proposar com a solucions més agilitat a l'hora de contractar i acomiadar i també fer ús dels contractes fixos discontinus per a sectors marcats per pics de feina. PIMEC considera que l'elevada temporalitat en els contractes afecta la productivitat de les empreses i creu que també té efectes negatius sobre el consum, a banda de dificultar l'accés als crèdits hipotecaris.

González va apuntar que una de les causes de l'elevada temporalitat és «el temor de l'empresariat a fer contractes fixos» perquè «en segons quines condicions el cost de l'acomiadament és alt». En aquest sentit, PIMEC també reclama més seguretat jurídica i va proposar una revisió legislativa que doti de majors garanties a ambdues parts a l'hora de procedir a un acomiadament procedent, així com una major agilitat en la tramitació del mateix.

Una altra de les propostes de la patronal de les petites i mitjanes empreses és un sistema de bossa d'hores que permeti donar cobertura a les necessitats de l'empresa. Aquest sistema, defensa PIMEC, aportaria flexibilitat a l'empresa i alhora contribuiria a millorar la conciliació de la vida personal i laboral.

Per la patronal, una de les causes de l'excessiva temporalitat és que els períodes de prova són insuficients. Proposa que la qüestió sigui tractada en la negociació col·lectiva sectorial per analitzar i estipular la concreció necessària per a cada grup professional.

La patronal no està d'acord amb algunes propostes que s'han fet en els darrers mesos, que van encaminades a gravar les empreses amb més impostos, a través de l'augment de quotes a la seguretat social.PIMEC entén que aquest tipus de mesures només provocarien desincentivació en la contractació.