La Fageda, la cooperativa de iogurts en què treballen més d'un centenar de persones amb discapacitat a la Garrotxa, ja és a un terç de les neveres de les llars catalanes. Segons les dades de mercat que disposa l'empresa, La Fageda és present a prop de nou-centes mil llars catalanes, cosa que significa un 30,5% del mercat català. La societat, mitjançant un missatge personalitzat, ha fet saber a totes les persones que han participat en tastets o visites que ara mateix ja han assolit un nivell que frega l'excel·lència.

Com recorda l'empresa, els productes lactis es comercialitzen a través de 2.000 punts de venda, en les principals empreses de distribució i en les institucions hospitalàries. «Elaborat amb la llet de la pròpia granja, ha aconseguit una bona penetració al mercat, com a marca de productes catalans de gran qualitat», remarquen des de l'empresa. La Fageda s'ha convertit en el tercer fabricant de iogurts de Catalunya.

La producció actual està situada al voltant de 5.300.000 d'unitats de iogurt al mes en 21 referències. Durant el 2016 La Fageda va reforçar la seva presència entre els intolerants a la lactosa i els diabètics, amb tres nous iogurts. Les tres noves referències són el iogurt sense lactosa i dos desnatats edulcorats amb stevia: natural i amb gust de maduixa. La sortida del nou iogurt sense lactosa va atendre una aspiració del col·lectiu d'intolerants a la lactosa, oferint-los un iogurt que manté tota la proteïna i el gust del iogurt original.

La Fageda dona treball o ocupació a 177 persones amb certificat de discapacitat (incloent el Centre Ocupacional) i a 133 professionals. «Actualment, totes les persones de la comarca de la Garrotxa que presenten una discapacitat intel·lectual o una malaltia mental crònica tenen l'oportunitat de treballar», es remarca des del centre especial de treball.

Fundada el 1982 pel psicòleg Cristòbal Colón, el seu actual president i director general, la cooperativa La Fageda s'ha convertit en un cas d'èxit que s'estudia en les principals escoles de negocis del món, com Harvard, ESADE i l'IESE.