14 de març de 2018
14.03.2018

Qstura creix amb unes instal·lacions de 400 metres quadrats al Parc Tecnològic

Vol oferir a partir del curs 2019/2020 un Grau d'Innovació tèxtil i Creació de Moda amb la UdG

16.03.2018 | 00:28
Silvia Castelló va inaugurar Qstura fa 11 anys.

L'empresa Qstura inaugura noves instal·lacions a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG i hi concentra tots els seus serveis, en un espai de 400 metres quadrats. Fins ara tenia un centre a l'avinguda Lluís Pericot i unes instal·lacions al Parc de la UdG de 200 metres quadrats.

Uns 4.000 alumnes, des de fa 5 anys, han passat fins al moment per Qstura, que ofereix cursos i estudis de costura, patronatge, manualitats i disseny de moda. L'empresa ha crescut de manera continuada des que va néixer fa onze anys amb la voluntat d'oferir una formació integral ja des de petits, com a afició, o bé per donar sortida a una demanda del sector i a una necessitat d'oferir estudis actualitzats i de qualitat a partir de la realitat que es viu a les empreses. Els dos reptes, segons destaca la seva directora, Sílvia Castelló, són la innovació i la moda sostenible. En els últims tres mesos hi hagut un creixement del 19% en número d'alumnes.

Dimecres vinent dia 21 de març es farà l'acte d'inauguració del nou espai. Des de Qstura s'imparteix des de fa tres anys un diploma d'especialització en disseny, patronatge digital i confecció Industrial amb la Universitat de Girona i la intenció és oferir a partir del curs 2019/2020 un Grau d'Innovació tèxtil i Creació de Moda que prepara amb la UdG i que seria únic a l'Estat.

Qstura es convertiria en un centre adscrit de la Universitat de Girona. El grau constaria de 180 crèdits i inclourà disseny, patronatge i confecció, innovació tèxtil i moda sostenible. També s'està treballant per impartir un Màster relacionat amb el patronatge, que començarà el proper mes de setembre, amb classes al Parc de la UdG.

De 75 a 400 metres

El centre que Qstura tenia a l'avinguda Lluís Pericot, Espai de Qstura, va ser el primer que es va crear, amb cursos de costura i patronatge a persones de totes les edats, que volen aprendre i que tenen interès per les tècniques per confeccionar peces de roba, i també hi ha Qstura de Supervivència, workshops, campus i casals. Fa dos anys es va posar en marxa al Parc Científic i Tecnològic Qstura, que va començar en un local de 75 metres quadrats a l'edifici Giroemprem i posteriorment es va traslladar a l'edifici Narcís Monturiol.

A Qstura s'ofereixen també altres estudis, en què s'inclouen seminaris, cursos d' especialització i de formació professional. L'empresa disposa de les darreres tecnologies pel que fa a la maquinària i de programes informàtics per ampliar al màxim les sortides professionals. Qstura compta amb un equip d'11, disposa de la seva pròpia borsa de treball i els alumnes tenen la possibilitat de fer pràctiques en una de les vint empreses del sector amb qui té firmat conveni.

La directora de Qstura, Silvia Castelló, s'ha mostrat molt satisfeta de la gran evolució que ha experimentat el projecte en aquests onze anys i sobretot per l'elevat nombre de persones que els agrada el tèxtil i que volen aprendre més i pel grau d'inserció en el món laboral que s'ha aconseguit ja que un bon nombre d'alumnes que hi ha passat han aconseguit trobar una feina o muntar el seu propi projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema