Dues empreses de les comarques de Girona han arribat a la final de la fase sectorial dels Premis, que se celebrarà a Barcelona el 21 de març. Es tracta de les empreses MJN Neuroserveis de Blanes i Aervio Solutions de Torroella de Montgrí.

MJN Neuroserveis és finalista a la categoria Ciències de la Vida. L´empresa de Blanes es dedica al disseny, fabricació i comercialització de dispositius mèdics amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. El primer dispositiu que està desenvolupant és un wearable en forma d´auricular per a mesurar el risc de crisi d´epilèpsia i fer un registre d´aquestes de manera contínua.

Aervio Solutions, empresa de Torroella de Montgrí, és finalista a la categoria Negocis Digitals dels Premis EmprenedorXXI. Es tracta d´una plataforma online per a la gestió integral dels viatges corporatius que redueix els cotos dels viatges de les empreses gràcies a l´aplicació de la inteligència digital, agilitzant tots els procesos de coordinació, organització i reserva dels serveis necessaris per als desplaçaments dels seus professionals.

En aquesta fase, s´atorgaran cinc premis a nivell ibèric a les empreses amb més potencial de creixement en els àmbits de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guardonats de cada categoria aconseguiran 25.000 euros i l´accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i l´escola de negocis ESADE.

Els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgats pel Ministeri d´Economia, Industria i Competitivitat, a través d´Enisa, a Espanya, i pel el banc BPI a Portugal, arriben aquest any a la seva onzena edició.

D´altra banda, a la fase territorial, a Catalunya han participat 10 empreses i les companyies Bound 4 Blue i Peptomyc van resultar guanyadores. En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, fet que converteix als Premis EmprenedorXXI en una de las convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Premis de referència en emprenedoria

Els Premis EmprenedorXXI s´adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d´activitat i es caracteritzen per una alta participació d´empreses procedents de tot el territori. La iniciativa té el suport de CaixaBank, que disposa de la major xarxa comercial d´oficines del sector financer a Espanya, d´Enisa i d´entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport a emprenedors.

A l´edició 2017, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l´organització. Com a novetat, la convocatòria s´ha obert aquest any per primer cop a Portugal, després de que CaixaBank prengués el control de BPI el passat mes de febrer.

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d´Espanya i una iniciativa decisiva per a l´impuls dels millors projectes d´emprenedoria del país. Des de la seva creació, el 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d´euros en premis i accions d´acompanyament, de les que s´han beneficiat 289 empreses.

En concret, s´han otorgat 2,5 milions d´euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d´euros en accions de formació i networking internacional. Durant la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d´entitats vinculades a l´empreniment han participat en els comités i jurats.