L'empresa gironina Eurekakids va assegurar ahir que només ha canviat de socis. Els fabricants de joguines alemanys Hape i Beleduc són els nous socis d'Eurekakids, amb seu a Riudellots i un dels principals distribuïdors de joguines educatives d'Europa i amb presència a Llatinoamèrica. Hape i Beleduc han tancat un acord amb el fons d'inversió Nazca, que fa 7 anys va comprar un paquet majoritari de la companyia.

Eurekakids ha desenvolupat un model de negoci que combina botigues pròpies, franquícies, venda en línia i distribució majorista i que compta amb més de 180 establiments distribuïts en 13 països. L'any passat va registrar una facturació propera als 40 milions d'euros.

Erik Mayol i Marta Roget, fundadors d'Eurekakids continuaran liderant el projecte i augmentaran la seva participació en la companyia fins al 40%. Així, els fundadors i la resta de l'equip directiu s'encarregaran del futur desenvolupament de l'empresa. Mayol i Roget van cedir el control accionarial de la companyia al grup Nazca l'any 2011.