La Federació d'Hostaleria de Girona preveu una ocupació per Setmana Santa de fins al 85% a les zones de muntanya i del 75% a la costa. El sector creu que les darreres nevades faran que els visitants optin per fer estades vinculades a l'esquí i detalla que un 30% dels establiments hotelers del litoral no tenen previst obrir fins a finals d'abril. Per zones, l'ocupació més alta s'espera a la Garrotxa (entre un 80 i un 85%), seguida del Ripollès i la Cerdanya (entre el 70 i el 75%). A la Selva Interior s'espera arribar a omplir entre el 60 i el 65% de l'oferta. Al litoral, preveuen una ocupació entre el 70 i el 75% a la Costa Brava centre i la Costa Brava Sud. A l'Alt Empordà, en canvi, s'espera que se situï entre el 60 i el 65%. En aquest punt, sobretot es concentrarà als pobles d'interior i a la ciutat de Figueres perquè la majoria d'allotjaments turístics costaners encara estaran tancats. A Girona ciutat i rodalies, preveuen una ocupació entre el 65 i el 70%.

La muntanya i les zones d'interior seran els destins preferits dels visitants de les comarques gironines aquesta Setmana Santa. El sector creu que el fred i les nevades de les darreres setmanes animaran als turistes a triar els destins vinculats a l'esquí per passar les seves vacances. També hi influirà el fet que només el 70% de la flota hotelera del litoral gironí obrirà portes. Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, molts empresaris han optat per esperar a finals d'abril per iniciar la temporada tenint en compte que enguany la Setmana Santa s'ha avançat. De fet, alguns han avançat que només obriran durant els dies festius i tornaran a tancar per començar a finals d'abril o principis de maig.En aquest sentit, preveuen una ocupació entre el 80 i el 86% a la Garrotxa; d'entre un 70 i un 75% al Ripollès i la Cerdanya i entre el 60 i el 65% a la Selva Interior. Al litoral, s'espera que la Costa Brava centre i la Costa Brava sud tinguin una ocupació al voltant del 70 i el 75%.

A l'Alt Empordà, en canvi, s'espera una menor afluència turística. La previsió apunta a una ocupació entre el 60 i el 65% dels establiments hotelers oberts, majoritàriament als pobles d'interior i a la ciutat de Figueres. A la ciutat de Girona i rodalies, s'espera una ocupació al voltant del 65 i el 70%. Menys dies d'estada El sector augura una mitjana d'estades d'entre dos i tres dies a tota la província. Això significa que les zones costaneres tindran una mitjana inferior a la registrada l'any passat, que va ser de quatre i cinc dies. El major nombre d'entrades es produiran el divendres 30 i el dissabte 31 de març. La majoria de visitants es desplaçaran des de la província de Barcelona i rodalies però també de les comarques gironines. Majoritàriament, seran parelles de mitjana edat i famílies amb nens. També s'esperen diversos equips de futbol que participaran al torneig MIC que se celebrarà a la demarcació. En menor percentatge, els turistes francesos, belgues i alemanys també visitaran les comarques gironines aquesta Setmana Santa. Reserves onlinePel què fa a les contractacions, el 40% dels visitants que arribaran a la demarcació han reservat el seu allotjament a través de touroperadors i plataformes online, com Booking. Un 60% ho ha fet directament amb l'establiment via telèfon, internet o fax. La majoria d'establiments enquestats han mantingut els preus de les habitacions respecte la temporada anterior i un 30% ha admès que els ha incrementat en un 4%. Un 65% d'ocupació als restaurantsEn l'àmbit de la restauració, els locals preveuen una ocupació al voltant del 65%. Els dies de major afluència seran divendres a la nit, dissabte al migdia i nit i el diumenge al migdia.