PIMEC ha permès la contractació d´11 treballadors a les comarques gironines que es trobaven sense feina, a través de la posada en marxa dels programes "Fem Ocupació per a Joves" i "30 Plus". Fruït dels resultats obtinguts, i la satisfacció dels participants en aquesta iniciativa, PIMEC anuncia que donarà continuïtat a aquestes iniciatives aquest 2018.

L´objectiu del programa Fem Ocupació per a Joves és la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys, en situació d´atur i amb estudis de nivell mitjà, proporcionant-los, l´orientació i la formació necessària per ocupar un determinat lloc de treball. Per altra banda, el programa 30 Plus, s´adreça a persones majors de 30 anys amb baix nivell formatiu i que es trobin en situació d´atur.

Totes les persones inserides han formalitzat un contracte de treball d'una durada mínima de 6 mesos, i han rebut accions d´orientació i formació professionalitzadora, vinculada al lloc de treball a ocupar, principalment relacionada amb posicions de l'àmbit logístic, industrial i administratiu.

Incentiu econòmic per contractar

Les empreses contractants reben un incentiu econòmic, equivalent al Salari Mínim Interprofessional durant un període d´entre 6 i 9 mesos, així com el suport i assessorament necessari per part de PIMEC per a la Selecció, Tutorització i Formació de les persones contractades i per a les gestions corresponents a la sol·licitud i justificació de la subvenció.

Aquestes iniciatives, que estan subvencionades pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya, el Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d´Ocupació Juvenil, juntament amb les pimes catalanes, s´han executat amb resultats molt satisfactoris.