A l'hora d'invertir, tenim multitud de possibilitats: dipòsits, renda fixa, accions, matèries primeres. Una alternativa interessant per a molts inversors és la d'optar per un fons d'inversió, ja que permeten diversificar la nostra cartera de manera fàcil i econòmica, a més de fer possible l'accés a condicions i a tipus d'inversió que, per la seva naturalesa, estarien més restringits per a un petit inversor.

La diversificació que podem aconseguir és un dels aspectes més interessants que ens proporcionen els fons d'inversió, ja que existeix una gran varietat: n'hi ha més conservadors i més especulatius, poden estar relacionats amb diversos tipus d'actius (accions, deute públic, actius monetaris, matèries primeres, etcètera) o, per exemple, estar orientats per mercats: Espanya, Europa, Estats Units, països emergents...

Hi ha fons d'inversió ètics, que només inverteixen en companyies que compleixin amb un codi de govern corporatiu, promocionen la conciliació laboral, etcètera. De manera similar, existeixen fons centrats en companyies que contribueixen a la conservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, que aposten per l'agricultura intel·ligent o per la construcció eficient. Tots sabem que el més important per als pares són els seus fills, de manera que no sembla mala idea invertir en fons que se centren en les empreses relacionades amb la joventut: oci, tecnologia, begudes, esport, moda, etcètera.

Avui en dia, la seguretat no només es refereix a les companyies que proporcionen guàrdies o sistemes d'alarma, sinó que inclou també aquelles que lluiten contra el «cibercrim» o contra l'espionatge industrial, aspectes per als quals es preveu un gran creixement en els propers anys. El turisme és un clàssic dels fons d'inversió, però dins d'aquest, és possible, per exemple, invertir en un fons centrat en els 300 llocs més visitats del món, establint d'alguna manera la relació entre la quantitat de visites i la vitalitat comercial d'aquests llocs.

Molts són els inversors que tenen l'or entre les seves preferències. Però en el món de les matèries primeres ha altres opcions, i els coneguts com metalls estranys estan de «moda» a causa del seu ús intensiu en molts dels aparells més usuals avui dia. Són elements com el terbi dels televisors LED, el neodimi en ordinadors o el grafè en tauletes i mòbils.