L'empresa El Secret de la Carn, S.L., amb seu a Celrà -l'antiga Carns Presas-, s'unirà a partir de de demà amb l'empresa Cusins, S.L., ubicada a Figueres, dedicada a la distribució i venda de carn de proximitat de diferents comarques de la demarcació de Girona.

Aquesta unió d'esforços comportarà que Cusins esdevingui una de les empreses d'aquest sector més importants de les comarques de Girona. Després d'aquest moviment empresarial, l'empresa figuerenca passarà a tenir un total de 54 treballadors i una flota de gairebé 20 camions per fer la distribució del seus productes.

Segons informen en un comunicat, aquesta unió garantirà i reforçarà la continuïtat d'un tracte professional amb més de 40 anys d'experiència en el sector de la distribució i venda de carn de proximitat; vedella del país, xai de pastor i un porc 56% Duroc. Les dues empreses centren el seus esforços en la distribució de carn per tota la demarcació de Girona, la Catalunya Nord, resta de l'Estat Espanyol i altres països d'Europa.

Cusins, SL es dedica al negoci de la carn des de 1977. L'any 2001 l'empresa de Vilafant Carns i Embotits Gonzàlez-Peral S.C. es va annexar amb Cusins, S.L., traslladant-se a les instal·lacions actuals del Polígon Industrial del recinte firal de Figueres, operació que va comportar un creixement del negoci per garantir als seus clients productes de qualitat i proximitat, amb una plantilla abans de la unió de 42 treballadors i 11 camions per fer el repartiment i distribució de la carn.

Una empresa familiar

Per la seva part, El Secret de la Carn, S.L. és una empresa familiar de venda i distribució de la carn que va començar l'any 1971 amb Josep Presas al capdavant, fins arribar a l'actualitat a tenir 12 treballadors i una flota de 8 camions, la propietat de la qual és dels germans Jordi i Xevi Presas. Fa menys de cinc anys van fer un important canvi d'imatge que els va ajudar a posicionar-se al mercat.

La unió d'El Secret de la Carn i Cusins és una aliança estratègica que s'emmarca en els canvis que està patint el sector càrnic a les comarques gironines.

El Grup Cañigueral, hòlding nacional d'alimentació, és el nou propietari de les instal·lacions càrnies de Terfrisa. Terfrisa, un dels grans grups carnis de Catalunya, va demanar entrar en fase de liquidació i ja té sobre la taula una oferta d'adquisició de la planta de Vilamalla i els treballadors de la plantilla.