CaixaBank celebrarà aquest divendres la seva primera junta general d'accionistes a València, ciutat a la qual el mes d'octubre passat va traslladar la seva seu social i fiscal per la crisi política a Catalunya.

La junta, que fins ara se celebrava a Barcelona, tindrà lloc a partir de les 11:00 hores al Palau de Congressos de València i hi assistiran el president i el conseller delegat de l'entitat, Jordi Gual i Gonzalo Gortázar, respectivament, que presentaran als accionistes els resultats de l'exercici 2017, que el banc va tancar amb un benefici rècord de 1.684 milions d'euros, gairebé un 61% més que el 2016, després de la integració del portuguès BPI.

Després de fer-se efectiu el trasllat de seu, CaixaBank ja va presentar a València els resultats dels nou primers mesos del 2017 i també els anuals.

Està previst que la junta doni llum verda al repartiment d'un dividend complementari en efectiu de 0,08 euros bruts per acció amb càrrec als beneficis del 2017.

Una vegada satisfet aquest dividend, previsiblement el 13 d'abril, l'import total de la remuneració a l'accionista corresponent a 2017 haurà estat de 0,15 euros bruts per acció, sent l'import abonat en efectiu equivalent al 53% del benefici net consolidat, segons CaixaBank.

L'entitat aprofitarà també aquesta sessió per reflectir en els seus estatuts socials que el domicili social de l'entitat "podrà traslladar-se a un altre lloc del territori nacional per acord del consell d'administració".

D'aquesta forma, CaixaBank adaptarà els seus estatuts a allò previst en el decret llei aprovat pel Govern el passat 6 d'octubre, en plena crisi política a Catalunya, que permet traslladar el domicili social d'una empresa a una altra comunitat sense necessitat de passar per junta d'accionistes.

El millor banc, per quart any consecutiu

CaixaBank ha estat triat per quart any consecutiu com a millor banc a Espanya per la revista nord-americana 'Global Finance', segons ha detallat l'entitat aquest dijous en un comunicat.

La publicació ha tingut en compte elements com la implantació al territori, la rendibilitat, el servei al client i la innovació en els productes, i ha valorat que CaixaBank "ha establert les bases per a èxits futurs ajustant-se a les necessitats dels seus clients en un entorn i un mercat altament competitius".

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha recalcat que aquest guardó suposa un nou reconeixement a una manera de fer banca, que ha detallat que "està compromesa amb l'entorn, socialment responsable, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones, i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat".

Per la seva banda, el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que CaixaBank "ha tornat a demostrar una sòlida posició de solvència, ampliant el lideratge al mercat ibèric, oferint serveis més eficients als nostres clients".

La publicació amb seu a Nova York lliura aquests premis des de fa 25 anys i les entitats guardonades s'escullen després de les consultes amb executius financers, banquers i analistes internacionals, segons l'entitat bancària.