Barcelona comptarà amb una moneda ciutadana digital per dinamitzar l'activitat econòmica i combatre la desertificació comercial a deu dels seus barris, els que conformen l'Eix Besòs, a final de maig.

El "rec" (Recurs Econòmic Ciutadà), nom que s'ha donat a aquesta moneda que tindrà paritat amb l'euro, la posaran en circulació les 1.000 famílies d'aquests 10 barris barcelonins que reben la renda municipal d'inclusió en el marc del projecte europeu B-MINCOME i que, a partir del mes de maig, rebran un 25% d'aquesta ajuda en aquesta moneda ciutadana.

Així, 1.500.000 "recs" començaran a circular de mòbil a mòbil d'aquí a vuit setmanes, el temps necessari per aconseguir que els primers cent comerços d'aquests deu barris estiguin en condicions d'acceptar pagaments amb ella.

Els impulsors d'aquest projecte pilot de moneda ciutadana -l'associació d'innovació social Novarct, l'Ajuntament de Barcelona i les associacions de comerciants i entitats socials de l'Eix Besòs- han estat els encarregats de presentar avui el "rec".