El nombre d'empreses constituïdes al febrer a les comarques gironines se situa en 140 societats mercantils, cosa que suposa un increment del 10,2% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per la seva part, Catalunya encadena nou mesos de descensos en la creació de societats mercantils, des del juny de l'any passat. Les comarques gironines, però, tenen millor balanç i només han registrat un mal desembre, recuperant pistonada el 2018, amb un 4% més entre gener i febrer.

Tot i la caiguda mensual, Catalunya és el segon territori de l'estat espanyol amb el major nombre d'empreses creades, després de la Comunitat de Madrid, amb 2.092 societats, amb un increment del 17,5% en relació amb al febrer del 2017.

En el conjunt de l'estat espanyol, s'han creat 8.747 empreses al febrer, amb una caiguda de l'1,1%. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) informa que el 18,8% de les empreses creades tenen la seva activitat en el sector del comerç, el 15,2% en la construcció, el 12,6% són immobiliàries, financeres o asseguradores i l'11,9% es dediquen a l'hostaleria.

L'INE també explica que en els últims cinc anys, el mes de febrer ha estat un període temporal que ha registrat descensos en la constitució d'empreses a l'estat espanyol. Per contra, a Catalunya en els últims cinc anys només s'han registrat caigudes en la creació d'empreses en els últims dos anys.

La Comunitat de Madrid, amb Catalunya i Andalusia, són les que registren un dinamisme empresarial més gran al febrer, amb el nombre més elevat d'empreses creades, mentre que La Rioja, Cantàbria i Navarra se situen a l'extrem oposat.

Segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre d'empreses creades al febrer va arribar a les 8.747, l'1,1 per cent menys que en el mateix mes del 2017, mentre que se'n van dissoldre 2.284, l'1,6 per cent més.

Les comunitats amb el nombre més elevat de societats mercantils creades al febrer respecte al mateix mes de l'any anterior van ser: la Comunitat de Madrid, amb 2.092, seguida de Catalunya, amb 1.578 i Andalusia, amb 1.360. Per contra, les que menys societats van crear van ser La Rioja, amb 45; Cantàbria, 67; i Comunitat Foral de Navarra, 88.

En percentatge, Madrid va seguir al capdavant, amb un 17 per cent més de societats creades que al febrer del 2017; seguida de Castella-la Manxa, un 13,1 per cent més. Les retallades percentuals més grans es van produir a Canàries, amb un 15 per cent menys, i Castella i Lleó, un 14,3 per cent.

Pel que fa a les societats mercantils dissoltes, les que van presentar un nombre més elevat van ser Comunitat de Madrid, un total de 578; Andalusia, 354; i Comunitat Valenciana, 205. En l'altre costat, es van situar Comunitat Foral de Navarra (14), La Rioja (17) i Extremadura (21), amb menys societats dissoltes.

No obstant això, en termes relatius, l'increment més gran en societats dissoltes es va registrar a Navarra, amb un 240 per cent menys que en el mateix mes de l'any anterior; Balears, un 73,5 per cent; i Castella-la Manxa, un 55%.