El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, exposarà avui als més de 600.000 socis els plans, inversions i perspectives del grup fins a 2020 en el marc de la junta general d'accionistes que se celebra a Bilbao.

Dins de l'ordre del dia de la sessió davant els accionistes figura l'aprovació de dues ampliacions de capital destinades a l'execució del nou programa Iberdrola Retribució Flexible, que permet el cobrament del dividend anual de la companyia tant en efectiu com en accions alliberades.

Així mateix, se sotmetrà a l'aprovació del primer òrgan de govern d'Iberdrola el pagament el proper mes de juliol d'un dividend complementari de 0,183 euros bruts per acció amb càrrec a 2017, partida que se sumeixi als 0,140 euros ja abonats el passat 29 de gener. D'aquesta manera, els accionistes cobraran un dividend de 0,323 euros bruts per títol, un 4,2% més respecte a la remuneració rebuda el passat any.

Programa social

D'altra banda, la junta dedicarà un apartat a les accions socials entre les quals el grup energètic destaca la protecció de tots els usuaris amb dificultats econòmiques a través de diferents convenis amb Administracions Públiques i ONG.

Iberdrola ha destinat més de 8 milions d'euros a iniciatives socials desenvolupades a Espanya i segons expliquen els seus responsables, aquest desemborsament ha beneficiat a 270.000 persones. D'aquesta manera, en els últims 8 anys ha impulsat més de 300 projectes que han contribuït a la inserció social, especialment de nens, dones i joves en situació de vulnerabilitat.