Amb la tercera edició del Benvinguts a Pagès, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. A la província de Girona, les inscripcions de cases de pagès, establiments i activitats han crescut un 5% respecte de l'any passat: en total, les comarques gironines oferiran 177 propostes diferents entre explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries, informen els impulsors de la campanya. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins a prop de 900.

Visitar vinyes, fer de pastor

Visitar vinyes amb influència marítima, conèixer una família que fa sis generacions que es dediquen a fer de pastors, veure oliveres centenàries, aprendre més sobre la búfala dels Aiguamolls de l'Empordà, recollir ous del galliner o munyir una vaca, descobrir com són les pomeres d'alta muntanya o tastar infusions ecològiques, iogurt de canyella o cervesa artesana, són només algunes de les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la demarcació de Girona. Totes les propostes es poden consultar al web www.benvingutspages.cat

30.000 participants

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d'allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d'activitats paral·leles.

Arreu de Catalunya

La «gran festa» del món rural de Catalunya, que ja s'ha fet un lloc a l'agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l'oportunitat d'adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca. Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l'entorn del producte i l'àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l'alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d'oli, etc.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de l'Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.