Farinera Coromina portarà a l'Alimentaria les seves innovacions per tercer any consecutiu. L'empresa, amb més de 120 anys d'història, arriba a la seva tercera participació consecutiva a la Fira Alimentaria de Barcelona i aquest any presenta una nova aposta: la diversificació dels seus productes ampliant horitzons en el mercat de productes ecològics.

Segons expliquen de la companyia banyolina, el mercat està canviant i, cada cop més, el consumidor final busca una qualitat superior i noves experiències en l'alimentació. Farinera Coromina fabrica farines d'alta qualitat i actualment té en cartera més de 150 productes que ofereixen als forners artesans solucions per diferenciar-se. La farinera, pionera en la revolució del pa, ha desenvolupat tres noves farines ecològiques: la farina ecològica integral 100% de gra enter, la farina ecològica panificable i la farina ecològica de força.

En col·laboració estreta amb els agricultors de les comarques gironines, la farinera de Banyoles realitza una selecció de les millors llavors ecològiques, utilitzant els recursos naturals de la forma més òptima, sense productes químics sintètics, ni organismes modificats genèticament. Amb una molturació precisa i de baixa velocitat, la farinera aconsegueix aquestes espectaculars farines ecològiques.

A part de les farines ecològiques la farinera també està treballant en dos nous productes, la «Farina Croissant» i la «Farina a Mida».

En aquesta última, l'empresa del Pla de l'Estany ha desenvolupat una tecnologia on, segons les necessitats de cada client, es capaç de produir una farina que s'adapta totalment als seus processos i instal·lacions d'elaboració de pa. La innovació, la recerca i el desenvolupament de nous productes i processos és clau en l'estratègia de la Farinera Coromina.

Croquetes de gintònic i de calçots, orxata en pols bio i confeti de pernil i xoriço. Aquestes són algunes de les més de 300 innovacions que es mostraran al saló Alimentaria.

Les innovacions concentren sempre l'atenció dels professionals que acudeixen al principal saló de l'àmbit agroalimentari que se celebra a Espanya i un dels més importants d'àmbit internacional, fet que ha portat els organitzadors a acostar aquest any aquests productes d'una manera més interactiva. Encara que les innovacions són molt variades, moltes sorgeixen com a resposta a la inquietud per comptar amb productes cada vegada més sans, amb ingredients ecològics, i menys sucre, sal i greixos.

Plats fornejats

Entre ells, destaquen els plats fornejats que substitueixen als fregits, els basats en superaliments com la quinoa, el kale (una mena de col), així com els llescats vegans i les propostes sense gluten o sense lactosa. En aquest apartat saludable es trobarien també l'orxata en pols bio, que té efectes digestius, prebiòtics i anticolesterol.