El Saló Internacional d'Alimentació i Begudes (Alimentaria) i el Saló Internacional de l'Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hoteleria o Col·lectivitats (Hostelco) obriran les portes avui a l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta serà la primera edició conjunta, que vol convertir-se en un referent internacional i preveu generar un impacte econòmic de 200 MEUR.

La fira es podrà visitar fins al dijous 19 d'abril i es farà al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. Hi participaran més de 4.500 marques de 70 països que exposaran les seves novetats i projectes. En aquesta edició, la tendència la marquen els productes basats en el benestar, la salut, la sofisticació i en l'oferta d'aliments pràctics, segons destaca el director general d'Alimentaria Exhibicions, Antoni Valls.

Valls espera que l'edició 2018 d'Alimentaria i Hostelco sigui un punt d'inflexió en la història del saló, ja que assegura que la celebració conjunta de les dues fires «dona un posicionament únic i diferencial en clau internacional, ja que poques fires tenen una oferta tan transversal en el món de l'alimentació, les begudes, el food service i l'equipament hoteler i hostaler dirigits a un canal que és clau com a motor de l'economia».

El director general d'Alimentaria Exhibicions basa el seu optimisme en les xifres del certamen, que reunirà 4.500 firmes, de les quals un 27% són internacionals, alhora que la previsió és rebre 150.000 visitants. D'aquests, es preveu que un 30% seran estrangers, procedents de 150 països, mentre s'han convidat 800 grans compradors internacionals. Des de la indústria catalana, Valls assenyala que es vol aprofitar aquesta atracció internacional per potenciar sectors «clau» com el vinícola, el càrnic i l'oli.

La fira també obrirà un espai on reunirà xefs de primer nivell per oferir una mostra de les últimes tendències culinàries. «The Alimentaria Experience» comptarà amb la participació de cuiners com Carme Ruscalleda, Paco Pérez, Ángel León o Elena Arzak.