17 de abril de 2018
17.04.2018

L'ATA defensa a Llançà la necessitat de legalitzar els apartaments turístics

L'Ajuntament i l'associació reuneix el sector en una jornada per lluitar contra l'intrusisme

21.04.2018 | 01:08
L'ATA defensa a Llançà la necessitat de legalitzar els apartaments turístics

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha dut a terme avui a Llançà una jornada per conscienciar a propietaris i gestors d'apartaments i habitatges d'ús turístic (HUT), i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats.

Una de les prioritats d'ATA és la lluita contra l'intrusisme i jornades com la d'avui són una bona eina per tal d'aconseguir el màxim d'apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines. A Llançà hi ha 1.099 habitatges d'ús turístic inscrits que representen el 10% del total de l'Alt Empordà.

La sessió, que s'ha dut a terme a l'Oficina de Turisme de Llança, ha anat a càrrec de la gerent d'ATA, Àngela Galceran i ha comptat amb la presència del regidor de Turisme, Joan Carles Mora. Des de l'Ajuntament de Llançà han manifestat que estan molt sensibilitzats per tal d'anar eradicant l'intrusisme en el sector dels apartaments turístics al municipi.

Segons han indicat durant la trobada d'avui, es fan reunions periòdiques amb els agències que operen al municipi i amb els propietaris d'habitatges turístics per fer un seguiment de la situació i des d'aquest any l'Oficina de Turisme s'ocupa de tramitar les altes dels nous HUTS, que abans es feien des de l'Ajuntament.

La tasca que es fa des de l'Associació és molt important per avançar cap a la regularització de la totalitat del sector. Segons la guia oficial d'establiments turístics de la Generalitat, actualment a la demarcació hi ha 28.336 habitatges d'ús turístic inscrits, un 10 per cent més que fa un any. La xifra que representa el 44% dels 64.776 habitatges totals de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit