El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va afirmar que «no hi ha cap raó previsible» per retornar el domicili social de l'entitat a Catalunya després del trasllat a l'octubre a Alacant per la situació política després de l'1-O.

«No tenim cap pla de contingència ni de restitució», va manifestar Oliu en roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes que se celebrarà aquest dijous a Alacant per primera vegada.

«Un fet com el canvi de seu ve motivat per unes causes greus i hauria d'haver-hi unes causes molt fonamentades, que ara com ara no se m'ocorre pensar-les, per motivar un canvi de domicili de tornada», va argumentar.

Oliu va assegurar que el banc «ha sortit enfortit» de la decisió presa per donar seguretat davant la incertesa política i va afirmar que opera amb normalitat després del «xoc» del mes d'octubre passat.

El primer executiu de Sabadell va explicar que l'entitat va prendre la decisió de traslladar la seu i la va executar en 24 hores perquè era una situació que tenia «prevista no com a probable però sí com a possible» en cas de necessitat des de 2015 davant possibles incerteses i inquietuds com a conseqüència de la situació política a Catalunya.

«No era una decisió política, sinó purament tècnica», va ressaltar, i va explicar que el 2015 van preveure que podia ocórrer una situació d'aquest tipus i es van adaptar els estatuts del banc per poder realitzar el canvi de seu social dins del territori espanyol sense necessitat de passar per la junta d'accionistes.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va demanar que es formi Govern a Catalunya al més aviat possible i que s'aixequi el 155 per restablir la «normalitat institucional». En declaracions als mitjans, Oliu va considerar que el PIB de Catalunya i Espanya podrien estar creixent més si no fos per l'escenari «empantanegat» que s'ha generat a Catalunya. Els efectes econòmics, però, no es poden quantificar, com passa amb els «lucres cessants» de les empreses, va afegir.

Malgrat tot, el president del Sabadell va assegurar que l'entitat financera ha sortit «enfortida» de la situació, després d'haver traslladat la seva seu social.