19 de abril de 2018
19.04.2018

Una empresa de la garrotxa, pionera en l'ús del Blockchain

Ha adquirit matèria primera d'Àustria per fer mobles a Sant Joan les Fonts amb plataforma "blockchain"

21.04.2018 | 01:08
Una empresa de la garrotxa, pionera en l'ús del Blockchain

Una compra de matèria primera d'Àustria per a fabricació de mobiliari per part de Fluvitex, amb seu a Sant Joan les Fonts, ha estat la primera operació real de comerç exterior amb el sistema blockchain executada amb èxit amb el sistema de Caixabank. S'ha fet usant Batavia, el projecte global de comerç exterior basat en la Plataforma Blockchain d'IBM i desenvolupat conjuntament amb un consorci de bancs format per CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, Bank of Mont-real i UBS.

Les operacions s'han realitzat combinant indústries i entitats financeres diverses, dins dels bancs que formen part de Batavia. Concretament, aquestes transaccions s'han realitzat en una operació d'importació de cotxes d'Alemanya a Espanya; en una compra de matèria primera per a fabricació de mobiliari d'Àustria a Espanya; i a una exportació de maquinària industrial de Suïssa a Àustria.

La tecnologia blockchain permet conèixer la traçabilitat de les transaccions financeres de principi a fi, per la qual cosa la plataforma Batavia cobreix una operació de comerç exterior en totes les seves fases, des del tancament de l'acord fins a l'execució del pagament, incloent la resta de processos de la cadena de subministrament. La plataforma també integra una solució de seguiment i localització de la mercaderia i facilita la gestió del risc mitjançant eines especialitzades associades a fites clau del procés que es corresponen amb els temps de lliurament pactats entre el proveïdor i el client.

Primeres operacions a Espanya

CaixaBank ha participat, al costat d'empreses clients de l'entitat, en dues d'aquestes operacions: l'adquisició de cotxes Audi, a càrrec del grup empresarial Domingo Alonso Group, situada a Las Palmas de Gran Canaria, i la compra de matèria primera per a la producció de mobles que ha realitzat l'empresa Fluvitex, de Sant Joan les Fonts, a la comarca de la Garrotxa. Es tracta de les primeres operacions de comerç exterior completes realitzades amb tecnologia blockchain a Espanya entre entitats financeres diferents.

"Per Fluvitex suposa tota una fita participar en la creació d'una nova tecnologia que té potencial per millorar i impulsar molt notablement el comerç internacional. El nostre grup està fermament consolidat com una entitat global, amb producció i clients a tot el món, i tota aquella tecnologia que aporti agilitat i transparència en la gestió de les operacions de comerç exterior ens resulta molt interessant", explica Lluís Masias, conseller delegat de Fluvitex.

Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, afirma que "la innovació resulta fonamental, avui dia, en tota la cadena de valor dels serveis financers. En el cas del comerç exterior i la banca d'empreses, creiem que la tecnologia blockchain té un important potencial per millorar, encara més, el servei a client, potenciant la transparència de la informació, la traçabilitat i la gestió del risc, i això és el que hem volgut provar a través del projecte Batavia".

"La col·laboració de Fluvitex i Domingo Alonso Group, dues empreses que són tot un exemple de com una visió innovadora del negoci permet augmentar la projecció global, ha resultat fonamental per poder valorar en tota la seva dimensió la importància d'aquestes primeres operacions a partir del blockchain". va afegir Massana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema