La Marea Pensionista es va mobilitzar ahir en defensa del sistema de les pensions públiques. El col·lectiu va demanar diversos Ajuntaments que aprovin una moció contra el pla paneuropeu de pensions individuals (PEPP), el qual inclou un producte que fomenta l'estalvi privat de cara a la jubilació. Serà ofert per diversos proveïdors a la UE i contractar-lo serà voluntari. La intenció de la CE és aprovar aquest pla al juliol.

El portaveu de la Marea Pensionista a Barcelona, Domiciano Saviano, va explicar que aquest futur reglament europeu «suposa un atac que aposta per l'empobriment del Sistema Públic de Pensions en favor dels plans privats». La mateixa protesta s'ha repetit davant de 200 ajuntaments de tot l'Estat, segons els organitzadors.

El col·lectiu també va explicar que esperen que el Tribunal Europeu dels Drets humans, que ha acceptat estudiar la demanda que la Coordinadora va interposar contra l'Estat, obligui al govern espanyol a revaloritzar les pensions d'acord amb l'Índex de Preu de Consum (IPC). Marea Pensionista va anunciar que la propera mobilització estatal tindrà lloc el dissabte cinc de maig.

L'UGT confia que l'1 de Maig sigui «la suma» de les mobilitzacions que estan omplint els carreres de tot l'estat espanyol en els darrers mesos i poder potenciar i ampliar l'embranzida i el suport social que estan rebent els moviments per unes pensions dignes i garantides o el clam del 8 de març per la igualtat real dels drets laborals entre homes i dones.

El secretari general de l'UGT, Camil Ros, va defensar que cal legislar i «obligar» les empreses a complir amb les quotes, la igualtat d'oportunitats o la conciliació i acabar amb la bretxa salarial o l'assetjament que pateixen sobretot les dones. Ros va reiterar, «amb més convenciment encara» després de participar en la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona, que la situació política catalana necessita «ponts» enlloc de «blocs», més «diàleg i negociació» així com que acabin «les detencions, la presó preventiva injustificada i el 155».

Camil Ros, secretari general de l'UGT, va dir que l'1 de Maig ha de ser «clau per demostrar la força dels sindicats» i va demanar la mobilització arreu del territori per seguir impulsant unes reformes que estan gestant les mobilitzacions en defensa de les pensions o de la igualtat de gènere a la feina, després de la històrica resposta social del 8 de març, dia de la Dona Treballadora.