El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va defensar ahir la decisió de l'entitat de traslladar la seva seu social i fiscal a Alacant, un acord que el Consell d'Administració va prendre «amb fermesa i unanimitat» i que va ser executat, va dir, de forma «impecable» per part de l'equip directiu.

El Sabadell va celebrar ahir la seva primera Junta general d'accionistes fora de Catalunya, concretament a Alacant, ciutat a la qual el mes d'octubre passat va traslladar el seu domicili social a causa de la incertesa política i econòmica que va originar el referèndum il·legal d'independència de l'1 d'octubre (1-O).

Oliu va voler començar el seu discurs davant els accionistes al·ludint a aquesta decisió, que va ser motivada, va afirmar, d'acord amb «fets i dades objectives, al marge de qualsevol altra consideració», i que es va adoptar «en un context polític complex, davant la necessitat de garantir l'entorn de certesa institucional i seguretat jurídica» i assegurar la confiança de clients i accionistes.

El president del banc, que va ser fundat a Sabadell (Vallès Occidental) el 1881, va qualificar d'«encertada» aquesta decisió, ja que va fer desaparèixer la «inquietud» originada per la situació política a Catalunya, i va reivindicar que es va prendre «en el moment oportú amb fermesa i unanimitat per part del Consell i amb execució impecable per part de tot l'equip directiu».

Josep Oliu va recordar, també, que els esdeveniments polítics de Catalunya van tenir un impacte important en l'activitat bancària i econòmica del mes d'octubre, però que el seu abast va ser «de caràcter limitat i temporal», després que es recuperés la confiança en les institucions «després dels moviments empresarials i polítics que coneixem», va indicar, en al·lusió als canvis de seu i a l'aplicació de l'article 155.

Bones perspectives

Oliu va afirmar que els resultats del banc de 2017 -que la junta havia d'aprovar aquest dijous- l'han situat en una «molt bona situació» per afrontar el pla de negoci trienal que ha començat aquest any amb l'horitzó en el 2020.

L'ordre del dia incloia també la distribució d'un dividend brut de 0,07 euros per acció en efectiu, dels quals 0,02 euros van ser abonats al desembre com a dividend a compte i la resta seran abonats el proper 27 d'abril, amb la qual cosa la retribució total a l'accionista de 2017 s'eleva fins al 49% des del 40% de l'any anterior, per valor de 393 milions d'euros.

La junta havia d'aprovar diversos acords relatius a la política de remuneracions dels consellers, entre ells un incentiu complementari a llarg termini que es basa per primera vegada no només en l'increment de valor de l'acció, sinó que exigeix a més el compliment dels objectius plurianuals que poden determinar una minoració del seu valor i en cap cas un increment, segons va detallar Oliu.