Fixar un objectiu clar per a la transformació digital i tenir cura del talent dels empleats són dos aspectes clau per a la innovació, van afirmar diversos executius de grans companyies reunits en un fòrum organitzat per les empreses 3G Smart Group i Atrevia. «El primer que has de plantejar-te en la teva empresa és per què innovar. O tens clar l'objectiu, o la teva empresa morirà lentament», va explicar la directora acadèmica de l'escola de negocis IE, Cristina Álvarez, durant un col·loqui d'executius en la jornada Workplace Design Conference a Madrid. Aquest fòrum va ser inaugurat pel president del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, i pel president de l'empresa 3G Smart Group, Francisco Vázquez.

Per dur a terme la transformació empresarial, és imprescindible «implicar les persones que vulguin desenvolupar-se», va explicar el president i director general de la farmacèutica Merck a Espanya, Ángel Fernández, que va apostar per desenvolupar el talent de formes diverses i fomentar la implicació.

Les companyies amb executius «conscienciats» han d'esforçar-se també a involucrar els comandaments intermedis i sumar els «líders organitzacionals» informals, va explicar la presidenta de Atrevia, Asunción Soriano.

La representant a Espanya de la xarxa social de contractació LinkedIn, Sarah Harmon, va reclamar que les empreses reconeguin el talent com «el principal actiu» de la seva companyia i va demanar que el director de Recursos Humans tingui «el mateix nivell que el director financer» i sigui «la mà dreta del conseller delegat».

Les empreses han de «sortir de receptes generalistes» pel que fa a la gestió del talent entre diferents generacions i introduir «noves metodologies» per «trencar jerarquies», va aconsellar la directora general de l'empresa d'eines empresarials Softland, Teresa Morales. El president del Cercle d'Empresaris va criticar que les empreses «sobreponderen el curt termini i tenen una clara visió superficial».