El dèficit públic català s'ha situat en un 0,25% del PIB al febrer de 2018, l'equivalent a 578 milions d'euros, segons el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Aquesta xifra suposa un increment de més del doble en relació a la registrada els primers dos mesos de l'any anterior, quan el dèficit es va situar en 269 milions d'euros, un 0,12% del PIB. Catalunya és l'autonomia amb més dèficit fins al febrer en termes tant absoluts com relatius.

El conjunt de les autonomies ha registrat un dèficit del 0,05% del PIB, amb 566 milions d'euros, la qual cosa implica un descens del 59% en relació a les dades del febrer de 2017 (l'any passat van registrar un dèficit de 0,12%, equivalent a 1.384 MEUR).

Fonts del Departament d'Economia van explicar que l'augment del dèficit públic s'explica per un increment del ritme d'execució pressupostària en relació als primers dos mesos de 2017, que ha implicat un augment de les despeses del 22,7%.

Les mateixes fonts van indicar que és el ritme «que toca» i van apuntar que el ritme d'execució de l'any anterior va ser «inusualment baix». També van afirmar que el Departament espera que despeses i ingressos «s'equilibrin» a mida que avança l'any.