Gas Natural Fenosa va guanyar 320 milions d'euros durant el primer trimestre, un 7,4% més que en el mateix període de l'any passat. Els beneficis abans d'impostos i amortitzacions, l'Ebitda, van arribar als 1.053 milions d'euros fins al març, un 2,7% més que el 2017. En un comunicat, la companyia energètica atribueix els resultats «principalment al bon comportament de negoci de comercialització de gas i a unes majors eficiències». També hi ha tingut a veure les plusvàlues generades per la venda d'alguns actius. Tot i això, els beneficis s'han vist afectats per un impacte negatiu de 43 milions d'euros causats pels tipus de canvi monetari.

La companyia ha desinvertit durant aquest període i ha generat plusvàlues de 168 milions d'euros, que s'han dotat íntegrament a provisions pel potencial deteriorament d'actius «com a conseqüència de la possible discontinuació de diversos negocis», tal com afirma el comunicat.

Una de les vendes ha estat la de les societats de distribució i comercialització de gas a Itàlia per 736 milions d'euros. També s'ha venut una participació minoritària del 20% en la companyia Holding de Negocis del Gas (Nedgia).