El grup BBVA va obtenir un resultat atribuït de 1.340 milions d'euros el primer trimestre, cosa que suposa una millora de l'11,8% en relació amb el benefici del mateix període de l'any passat, el 22,3% més en termes constants, sense tenir en compte l'impacte de les divises. L'entitat destaca que es tracta del millor resultat obtingut en un trimestre en els últims tres anys. El creixement del benefici en taxes interanual s'ha donat en totes les divisions geogràfiques del banc. Altres factors que han ajudat a aconseguir els bons resultats s'expliquen per la millora dels ingressos, la contenció de les despeses d'explotació i les menors dotacions destinades a sanejament i provisions, afirma l'entitat. El conseller delegat de BBVA, Carlos Torres Vila, considera que els resultats d'aquesta primera part de l'any suposen «un excel·lent inici d'any, amb sòlids i recurrents resultats».

El marge d'interessos es va situar en 4.288 milions d'euros, el 0,8% menys que el mateix període de l'any passat, però un 9,3% més sense l'impacte dels tipus de canvi. Les comissions van registrar un augment de l'1,1% en termes anuals i el 9,8% més amb tipus de canvi constants.

La suma de comissions i marge d'interessos, els ingressos que reflecteixen l'activitat típicament bancària, arriben fins als 5.524 milions d'euros, un retrocés del 0,4% en relació amb el mateix període del 2017 i un 9,4% més en termes constants.

Per àrees geogràfiques, Mèxic continua sent el principal mercat del BBVA, des d'on s'aporten 571 milions d'euros; Espanya aporta 410 milions d'euros; el mercat d'Amèrica del sud concentra 210 milions d'euros; Turquia, 201 milions; i els Estats Units, 195 milions.