Els sindicats CCOO i la UGT de les comarques gironines van fer una crida a mobilitzar-se en un Primer de Maig «marcadament feminista» contra una «economia malalta i que està a la UCI». Aquest any, el lema de la manifestació gira sobre quatre pilars: més igualtat laboral, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes. Els sindicats van treure xifres per criticar que, entre d'altres, tres de cada quatre contractes a temps parcial que es fan a la demarcació són a dones. O que al llarg d'aquests deu anys «de túnel» s'ha creat una nova classe social: la dels «treballadors empobrits», que al territori ja suma 50.000 empleats. El secretari general de CCOO, Bartomeu Compte, va insistir també que a l'hora de millorar sous és bàsic que els convenis que es renovin incloguin «la garantia de revisió salarial».

Manifestació Primer de maig a Girona

A Girona, la manifestació del Primer de Maig arrencarà a les dotze de la plaça Independència i seguirà el mateix recorregut que altres anys fins arribar a la plaça del Vi.

Els dos sindicats majoritaris asseguren que el Primer de Maig ha de servir per agrupar en una sola mobilització totes les protestes. Sobretot tindrà un caràcter «marcadament feminista».

Una altra protesta a la tarda

Per altra part, a la tarda, altres organitzacions socials, polítiques i sindicals promouen una convocatòria en clau republicana a Girona. La mobilització començarà a la plaça U d'Octubre i és previst que esdevingui una marxa amb diverses aturades i parlaments de representants d'organitzacions i moviments socials.

De moment les organitzacions que donen suport a la convocatòria són les següents: ADAC, ANC, Ateneu Salvadora Catà, Ateneu 24 de Juny, Casal independentista El Forn, diversos CDRs, CUP, Endavant, Intersindical-CSC, IAC (USTEC-STEs, CATAC, CATAC-CTS, FTC, FAA i CAU), L'Eina-Espai Jove, La Forja, MES (Moviment d'Esquerres).