L'Institut de l'Empresa Familiar celebrarà avui a Barcelona la seva reunió anual, en què està previst que el president executiu de la multinacional Gestamp, Francisco J. Riberas, rellevi Ignacio Osborne, del grup de cellers homònim, en la presidència d'aquesta entitat.

El passat 16 de gener la Junta Directiva de l'Institut de l'Empresa Familiar va acordar per unanimitat proposar a l'Assemblea de Socis, el màxim òrgan de decisió de l'IEF, la designació de Riberas com a nou president.

Una vegada ratificat per l'assemblea, Riberas es convertirà així en el tretzè president de l'IEF i tindrà per davant un mandat de dos anys.

Està previst que desenes de directius de grans empreses familiars espanyoles participin avui a la reunió anual de Barcelona, que se celebrarà a La Pedrera.

Riberas (Madrid, 1964) és actualment un dels tres vicepresidents de l'Institut de l'Empresa Familiar; els altres dos són Simón Pedro Barceló, copresident de Barceló Corporació Empresarial, i Marc Puig, president executiu de la multinacional de fragàncies Puig.

L'Institut de l'Empresa Familiar, fundat 1992, és una organització sense ànim de lucre, d'àmbit estatal, que agrupa un centenar d'empreses familiars líders en els seus sectors d'activitat, la facturació del qual de forma agregada és equivalent al 17,5% del Producte Interior Brut d'Espanya i donen ocupació a 1,25 milions de treballadors.

A més a més, l'entitat de compta a més amb 18 associacions territorials d'Empresa Familiar vinculades a aquesta institució, que engloben a altres 1.200 companyies que representen més del 10% del PIB nacional, de manera que, en conjunt, l'Institut de l'Empresa Familiar i les seves associacions territorials, representen el 27,5% del PIB espanyol, segons dades d'aquesta organització.