12 de maig de 2018
12.05.2018

Prop de mil pimes gironines estalviarien milers d'euros en l'impost de societats

PIMEC conclou que el 90% de les pimes ignoren les deduccions fiscals per als productors

16.05.2018 | 06:59

PIMEC ha detectat que 950 petites i mitjanes empreses gironines podrien arribar a estalviar-se centenars de milers d'euros. La patronal conclou que més del 90% de les pimes desconeixen les deduccions fiscals que existeixen en les activitats de generar nous productes o millorar els seus processos productius, que poden arribar a suposar fins a un 59% d'estalvi en l'impost de societats, que els hi pertocaria per a la seva pròpia activitat d'innovació empresarial.

Aquestes ajudes van ser introduïdes pel Govern per fomentar el canvi de model productiu i la millora de la competitivitat, i no només es refereixen a la innovació tecnològica, sinó també a la innovació en processos, productes o procediments, i fins i tot permeten deduir hores pròpies del personal, subcontractacions i col·laboracions externes, materials i prototips, patents, entre d'altres.

La patronal de la petita i mitjana empresa ha fet consultes entre els empresaris per calcular aquesta xifra d'afectats. A banda de totes les pimes que no estan aplicant aquests incentius fiscals, PIMEC també ha localitzat un gran nombre d'empreses de les comarques gironines que no estan documentant correctament aquestes deduccions davant l'Administració. Aquest fet implica, a més de la pèrdua de l'estalvi, un augment dels requeriments i les incidències derivades d'aquesta gestió, que poden allargar i complicar el procés en la majoria de casos.

L'ajuda de l'entitat


Dins de la campanya que està promoguent el col·lectiu empresarial, PIMEC s'ofereix per acompanyar totes aquelles pimes de Girona que generin nous productes o que introdueixin millores en alguna part dels seus processos productius, identificant totes aquelles activitats susceptibles de deducció i generant la documentació necessària per deduir-les en l'impost de societats i oferint seguretat jurídica. A més a més, la patronal es compromet a sol·licitar les consultes necessàries i generar la documentació per tal de garantir la seguretat davant l'Administració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit