El sindicat Comissions Obreres continua la seva campanya per aprofundir en la conciliació laboral i familiar. CCOO va entregar prop de 12.000 signatures de treballadors del sector del comerç a un registre de la Generalitat per demanar al Govern i als grups parlamentaris que impulsin un «petit canvi» en la Llei del Comerç, concretament que s'avanci una hora el tancament dels negocis a l'estiu, de les 22 h a les 21 h.

El secretari general de la Federació de Serveis del sindicat, Luis Jiménez, va lamentar en un acte públic ahir al migdia, després de lliurar les 11.978 firmes, que l'hora de tancament de les botigues a l'estiu -a les deu de la nit- impedeix la «conciliació» dels empleats. Per això, CCOO va reclamar que els comerços tanquin tot l'any a les 9 del vespre.

La Llei de Comerç fixa que l'horari de tancament entre els mesos d'octubre i maig sigui a les nou del vespre, mentre que entre juny i setembre sigui a les deu.

Jiménez va demanar que s'apliqui l'horari d'hivern durant tot l'any: «Mantenir aquest horari tot l'any» seria «un avenç molt important», va afirmar. A més, el sindicalista va explicar que «quan tanquen a les deu de la nit [els treballadors] acaben sortint a les onze de la nit».