El Govern proposarà Pablo Hernández de Cos, actual director general d'Economia i Estadística del Banc d'Espanya, com a nou governador de l'organisme supervisor, en substitució de Luis María Linde, el manat del qual finalitza el 8 de juny després de sis anys al capdavant de la institució, segons van informar a Europa Press en fonts del Ministeri d'Economia.

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano, proposarà el nom d'Hernández de Cos per substituir Linde durant la seva compareixença davant la Comissió d'Economia del Congrés a les 11.00 horesd'avui. Fonts d'Economia van destacar que es tracta d'un «excel·lent» candidat al lloc de governador causa de la seva «gran capacitació tècnica», en particular en assumptes bancaris i monetaris, la seva «independència política», i la seva «experiència i prestigi» al Banc d'Espanya i al Banc Central Europeu (BCE).

Hernández de Cos és titulat del Servei d'Estudis del Banc d'Espanya i en l'actualitat ocupa el càrrec de director general d'Economia i Estadística.