Els Tècnics del ministeri d'Hisenda (Gestha) han fet arribar a la nova titular del Ministeri, María Jesús Montero, un paquet de mesures fiscals per augmentar en 5.000 milions d'euros addicionals la recaptació tributària per aquest 2018.

Gestha proposa aprovar un impost sobre transaccions financeres, que ja va anunciar el 2013 l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, i que imposava una tributació mínima del 15% de l'Impost de Societats a totes les empreses amb una facturació per sobre dels 10 milions d'euros.

També proposen una iniciativa fiscal per igualar la tributació del dièsel amb la gasolina. Entre les mesures que han posat sobre la taula de la nova ministra, Gestha defensa recuperar la promesa del PSOE d'augmentar en 1.500 milions d'euros la recaptació en la lluita contra el frau fiscal i asseguren els tècnics que es tracta d'un objectiu «prudent» i que amb un pla realista i eficient la recaptació contra el frau fiscal podria arribar fins als 40.000 milions d'euros, xifra que suposa la meitat de l'impacte de l'economia submergida.