La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va descartar donar incentius a les empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya perquè tornin. «Ara només faltaria que donéssim un premi a les empreses que han volgut marxar», va dir Chacón després de reunir-se amb representants de Pimec a la seu de la patronal. Segons la consellera d'Empresa, la millor acció que poden fer per atreure-les és «seguir treballant per ser un territori competitiu». La titular d'Empresa també va criticar que els darrers mesos «hi ha hagut una voluntat d'alterar les dades per donar el missatge que Catalunya és sinònim d'inestabilitat». Chacón va afirmar que les declaracions «alarmistes» l'únic que fan és «perjudicar el teixit empresarial» i va subratllar que «no es pot parlar de feblesa de l'economia catalana» quan hi ha «dades objectives» que mostren que «l'economia catalana està evolucionant positivament».

Chacón va argumentar que «una de les millors respostes» que poden donar als «auguris pessimistes» són les «noves inversions» que situen Catalunya «mundialment» i també el fet que moltes empreses no han marxat del territori. «Quan empreses estrangeres opten per invertir al nostre territori alguna cosa hi deu haver de positiva», va remarcar la consellera, en referència a l'anunci de multinacionals com Siemens, Facebook, Nestlé, Elis o Satellogic d'instal·lar centres a Catalunya.

Sobre les empreses que han mogut el domicili social fora de Catalunya, Chacón va dir que donar incentius fiscals perquè tornin a venir «ni s'entendria» ni seria just per a «la resta d'empreses que han apostat per seguir-se mantenint a Catalunya». La consellera va afirmar que rebran les companyies que han marxat i facilitaran «amb tot el que calgui» que s'instal·lin a Catalunya.