L'Escola d'Estiu de la FOEG va guardonar, en el marc de la VII Escola d'Estiu de la FOEG al Museu del Suro de Palafrugell, tres empreses per la seva trajectòria d'èxit: Tané Hermètic, el càmping Las Dunas i Enprom Packaging. El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, va encoratjar els guardonats a continuar amb l'exitosa trajectòria i va destacar que «premis com aquests contribueixen a demostrar el talent i les capacitats que tenim».

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va manifestar que «al territori gironí i a l'Empordà tenim moltes empreses de referència i que són autèntics motors del país. Empreses, moltes de les quals de caràcter tradicional que mantenen la innovació com a bandera, però amb el pòsit de la tradició i els anys d'experiència. L'alcalde també va recordar la figura de Jordi Comas com «un dels grans referents a l'Empordanet, amb una visió empresarial i territorial única».

El president de la FOEG, Ernest Plana, va remarcar la importància de la formació professional i dels oficis. «Les nostres empreses necessiten persones formades en tasques molt concretes, com són mecànics, fusters, pintors, entre moltes altres professions, que moltes vegades no es troben.

La demanda laboral hauria d'encaixar més amb l'oferta i això només es pot aconseguir amb un pla de formació molt específic i que tingui en compte les necessitats que hi ha al nostre territori», va dir. També va explicar que hi ha empreses que han demanat a la FOEG un suport en aquest tema i que la Patronal ja hi està treballant.

«Però volem continuar demanant a les administracions que es potenciï la formació dual i que es facin plans específics sobre els oficis, ja que és molt important per aconseguir millores», va afegir.

Pel que fa a les empreses guardonades, Tané Hermètic és una empresa familiar de tercera generació que va ser fundada el 1921 a Olot. El seu fundador, Jaume Tané Badosa, en els seus inicis va començar com a fuster de poble. Avui en dia, Tané Hermètic factura més de 9 milions d'euros, i sobre una superfície d'uns 8.000 metres quadrats d'edificis industrials i amb una plantilla de més de 90 persones fabrica portes per a tot el món, ja siguin per a instal·lacions frigorífiques, hospitals, laboratoris o acústiques o tallafocs, entre d'altres.

Enprom va ser creada a l'any 2012 pel seu director general, Josep Orozco,per oferir noves solucions pel sector del Packaging, amb un clar enfoc de negoci cap a un nínxol de mercat en creixement. L'empresa porta més de 3,5 milions d'euros invertits en R+D des de 2014 i està certificada com a empresa Innovadora pel Ministeri d'Economia. Disposa d'un equip humà i professional amb una important experiència en el sector del packaging, i altament implicat i motivat amb el Projecte. Té previst assolir un volum de negoci superior als 20 milions d'euros en 5 anys.

Un històric dels càmpings

El càmping La Dunas de Sant Pere Pescador és una empresa familiar arrelada al territori i amb un llarg recorregut , fruit de la dedicació i esforç de la família Suñé i els seus col·laboradors.

El càmping Las Dunas compta amb un reconegut de gran prestigi, tant a nivell europeu com nacional, avalat pels nombrosos premis que ha rebut. Disposa de 1.500 parcel·les a primera línia de mar i de 150 bungalous moderns amb capacitat per a sis persones. Té una clientela procedent majoritàriament de centreeuropa. El càmping Las Dunas disposa d'unes instal·lacions modernes, que compten amb un innovador parc aquàtic de 5 mil metres quadrats, amb tobogans i spa, i dona feina a unes 300 persones.

En el marc de l'acte institucional també es va exhibir un vídeo dels empresaris que van participar al cur en la iniciativa Jo de gran vull ser com tu i es va fer entrega d'un diploma. El programa ja ha arribat a més de 2.000 alumnes.