L'Estat espanyol ha sofert el seu quart revés en un arbitratge internacional per les retallades a les renovables, en fallar el Ciadi, organisme depenent del Banc Mundial, a favor del fons Antin, reconeixent-li el pagament d'una indemnització de 112 milions d'euros, enfront dels 218 milions d'euros que reclamava, van informar fonts del sector.

En concret, Espanya suma tres sentències en contra del Ciadi, aquesta més les anteriors favorables a Eiser i Masdar, a més d'una davant la Cambra de comerç d'Estocolm, que va fallar a favor de Nov-Energia, per les retallades a les renovables.

Reclamava 218 milions

En la seva part dispositiva, el Ciadi reconeix al fons una indemnització de 112 milions d'euros, enfront dels 218 milions d'euros que reclamava, en considerar que el canvi regulatori va ser tan abrupte que vulnerava l'article 10 de la Carta de l'Energia, tractat internacional que garanteix les inversions internacionals en aquesta matèria, van indicar les mateixes fonts. A la sentència, el tribunal d'arbitratge també estima la reclamació d'Antin, que ha estat assessorada pel despatx Allen Overy, respecte a l'impost del 7% a la producció elèctrica. Així mateix, condemna Espanya a pagar el 60% de les costes del procés.