Comexi, proveïdor global de solucions per a la indústria d'impressió i conversió d'envasos flexibles, obre la seva primera oficina a Moscou, Rússia, per consolidar el suport brindat als clients en aquest país i en la Comunitat d'Estats Independents (CEI).

L'anunci oficial es farà durant la fira internacional dedicada a la indústria de l'embalatge, Rosupack 2018, que se celebrarà la setmana vinent, del 26 al 29 de juny, a la capital russa. Durant la fira es presentarà també al nou Business Director d'aquesta regió, Alexander Rabassa, que assistirà els clients de Comexi al mercat de Rússia i la Comunitat d'Estats Independents (CEI).

Alexander Rabassa treballarà al costat de Ramon Xifra, vicepresident de Comexi, que ha estat al capdavant de la gestió comercial en aquesta àrea en els últims anys, segons va explicar Comexi a a la seva web. Alexander Rabassa, llicenciat en Administració d'empreses a Espanya i en Negocis Internacionals a Alemanya, té una àmplia experiència comercial en la indústria de l'embalatge flexible a Rússia i en diverses empreses internacionals.

També ha liderat desenvolupaments de negocis internacionals en empreses russes sent responsable d'importants licitacions internacionals, compra d'equips i exhibicions internacionals als mercats rus i CEI.

«Rússia i la CEI són compradors molt dinàmics i tenen un enorme potencial de creixement, per la qual cosa és fonamental estar presents físicament per poder oferir un millor servei als nostres clients i avançar-nos a la competència», assegura el nou Business Director de Comexi a la regió. «En obrir una oficina a Rússia estarem més a prop dels nostres clients i podrem proporcionar-los un nivell de servei encara més elevat», afirma el vicepresident de Comexi, Ramon Xifra.

La nova oficina cobrirà tota la zona CEI, Lituània i Letònia, proporcionant una completa assistència de vendes, suport logístic immediat -més ràpid i més proper- i servei de recanvis. «Establir aquesta nova oficina i incrementar la nostra presència a Rússia és un pas significatiu per a Comexi, ja que ens conduirà a una major expansió a la regió», assegura Xifra.

Aquest nou repte s'ha dut a terme amb l'ajuda del grup Eurosale, posseïdor d'una gran experiència en el sector de la indústria de la impressió i la conversió.

Comexi ha comptat en aquesta zona durant molts anys amb la col·laboració de Converplas, Tusson, i la nova agència dirigida per Ronaldas Vaitekunas a Lituània i Letònia.

La companyia seguirà implementant la seva estratègia a Rússia i els països membres de la CEI, i a partir d'ara Eurosale passarà a formar part de l'equip, duent a terme suport logístic i servei de recanvis als clients del grup a la zona.

«EuroSale compta amb més de 8 anys d'experiència al mercat del lliurament de peces de recanvi a Rússia. Junts oferim un servei integral d'enviament de recanvis porta a porta en els magatzems dels nostres clients», afegeix la responsable d'EuroSale, Olga Malykhina.

Comexi ofereix un servei local amb assistència tècnica immediata 24 hores i proporciona una àmplia gamma de programes de manteniment, revisió de la maquinària, auditories, una innovadora assistència tècnica remota amb realitat augmentada i, també, servei de recanvis a través de la col·laboració amb el Grup Eurosale. Això permet oferir un servei més productiu, proper i efectiu en aquesta regió, optimitzant la xarxa de servei i oferint una disponibilitat màxima.

Creixement en dos anys

Comexi ha tingut un creixement del 15% en els últims dos anys a Rússia. Aquest increment es deu, principalment, al fet que els convertidors locals han realitzat més comandes i, vist l'augment del preu mitjà dels envasos, s'ha permès als productors locals un major desenvolupament i inversió en equips més eficients i productius que els permeten obtenir un benefici significatiu.

Aquest augment d'inversió representa un percentatge molt elevat de clients compromesos amb la innovació, que busquen les últimes tecnologies en la indústria de l'embalatge flexible i són un clar exemple del ràpid desenvolupament de Comexi en aquestes regions.

Un altre objectiu principal d'aquesta expansió és donar un impuls a les formacions internes i seminaris tècnics que Comexi duu a terme a través del Centre Tecnològic Manel Xifra Boada, Comexi Ctec. En un futur pròxim la companyia comptarà amb un centre tecnològic amb màquines d'alta tecnologia on s'oferiran demostracions de processos d'envàs flexible, tals com impressió, laminació o tall.

Actualment Comexi Ctec compta amb un espai de més de 2.200 metres quadrats amb maquinària d'última generació, que ha permès a l'empresa arribar a un gran nombre d'assistents en els seus cursos de formació especialitzada. Són ja més de 1.500 alumnes graduats en 66 edicions de sessions de formació avançada i cursos tècnics, realitzats en diferents idiomes, vuit dels quals han estat en rus.

Al seu programa anual de conferències, Comexi Ctec inclou dues sessions en rus amb la participació de 115 assistents de l'àrea de Rússia, Ucraïna, Lituània, Letònia i Bielorússia.