Les exportacions gironines s'han estancat durant l'abril. Segons recull l'estadística que periòdicament publica el Ministeri, al llarg d'aquest mes les empreses gironines van fer vendes a l'exterior per valor de 413,9 milions d'euros.

És tan sols un tímid 0,8% més en comparació amb l'abril del 2017, que no ha permès contrarestar la caiguda de fins al 12% que les exportacions gironines van registrar al mes de març. I això fa que, en l'acumulat de l'any, ara mateix, encara s'estigui per darrere del 2017. En concret, durant el primer quadrimestre del 2018, les exportacions han caigut un 1,5% (situant-se en 1.722,2 milions d'euros). Per sectors, l'alimentari (dins el qual hi ha les empreses càrniques) i la indústria química continuen encapçalant l'estadística, però arrosseguen descensos de vendes de fins al 9% entre gener i març.

Les exportacions gironines continuen sense aixecar cap. Segons les dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, durant el mes d'abril les empreses del territori van fer vendes a l'exterior per valor de 413.983.860 euros. En comparació amb el mateix període del 2017, això suposa un increment del 0,8%. És a dir, que el valor de tots els productes que van sortir de la demarcació cap a mercats internacionals es va mantenir pràcticament invariable.

Això s'ha afegit al mal inici d'any que van viure les exportacions gironines, que al març van arribar a caure fins a un 12,6%. I de retruc, ha suposat que en l'acumulat del 2018 encara s'estigui per sota dels registres assolits durant el primer quadrimestre del 2017. En concret, entre gener i abril, les empreses del territori han exportat productes per valor de 1.722,2 milions d'euros (un 1,5% menys en relació a l'any passat).

Indústria alimentària

Per sectors, la indústria alimentària continua encapçalant el gruix del negoci internacional. Al llarg d'aquests primers quatre mesos, ha fet vendes a l'exterior per valor de 673,3 milions. Ara bé, les empreses del sector no són alienes a la desacceleració que viuen les exportacions gironines. I és que al llarg d'aquest 2018, l'alimentari gironí ha registrat una caiguda del 5,2% (que s'enfila fins a més amunt del 7% si només es té en compte el mes d'abril).

Dins l'alimentari gironí, continua essent innegable la preeminència del carni. Ara bé, les exportacions d'aquest clúster (carn i despulles d'animals) han arribat a caure fins a un 8% en el que portem de 2018 (passant dels 441,48 milions d'euros als 405,93).

Les exportacions catalanes van créixer un 8,1% a l'abril, i van assolir els 5.957,8 milions d'euros, la qual cosa suposa la xifra més elevada d'un mes d'abril de tota la sèrie històrica i un 25% del total de vendes a l'exterior del conjunt d'Espanya.