L'últim dia per presentar la declaració de la renda en el present exercici serà el 2 de juliol. No obstant, la data límit per demanar la domiciliació de la renda a ingressar serà el 27 de juny, en tant que dos dies després, el 29 de juny, finalitza el termini per a sol·licitar cita prèvia per fer la declaració a través de totes les vies.

Un cop s'hagi fet i lliurat la declaració, si el resultat és a retornar, Hisenda sol fer l'ingrés en un període aproximat d'una setmana, si bé pot fer comprovacions posteriors de manera que el procés pot estendre fins a un mes. Per llei, l'Agència Tributària té fins a un límit de sis mesos per realitzar el corresponent abonament al contribuent.

Si la declaració de la renda surt a ingressar i, per tant cal pagar a Hisenda, hi ha diferents fórmules per fer front a aquesta situació. Una d'elles és el pagament fraccionat, una modalitat en la qual no s'apliquen recàrrecs ni interessos.

El segon pagament es realitza, en general, a la primera quinzena de novembre. Si no s'executa d'aquesta manera, el contribuent podria enfrontar-se a una penalització amb recàrrecs.