Manuel García Murillo, extremeny d'origen i gironí de cor, ha mort als 62 anys després d'una malaltia que li va ser detectada fa uns mesos. Era un sindicalista històric de CCOO, que va assumir diverses responsabilitats en el si de les CCOO de Catalunya. Va ser tres vegades escollit secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO de Catalunya.

Murillo va liderar la secció en els pitjors moments de la crisi econòmica el que suposava una important reducció de les plantilles, el tancament d'empreses i l'extinció de tots els contractes. Va destacar per la seva constant lluita contra la precarietat en el sector dels serveis i els contractes temporals en període estival.

El sindicat Comissions Obreres ha emès un comunicat lamentant la seva pèrdua: "A l'edat de 62 anys, ens ha deixat el sindicalista de CCOO de Catalunya, Manuel García Murillo. Extremeny de naixement i gironí d'adopció i de cor, el "Manolo Murillo" com el coneixíem la gent de Comissions, era un sindicalista històric, treballador de Casinos de Catalunya va tenir diferents responsabilitats en el sindicat i va ser durant tres mandats, secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria. El Murillo ha deixat una empremta inesborrable a la nostra organització. Mai l'oblidarem."

El secretari general de la federació gironina, Bartomeu Compte, s'ha referit també a Murillo a les xarxes socials: "Una malaltia se l'ha endut i només ens ha deixat 6 mesos per fer-nos a la idea. El trobarem a faltar com a bona persona, excel·lent sindicalista i lluitador de tota la vida. Mentrestant ens quedi un alè de vida, estarà viu amb nosaltres. Descansa en pau, amic i company."