El laboratori veterinari Hipra, amb seu a Amer, va guanyar l'any passat un 13% més i ha assolit el benefici rècord de 33,4 milions d'euros. La companyia propietat de la família Nogareda s'ha convertit en un referent en l'àmbit de la prevenció animal i el llançament de vacunes.

Hipra va obtenir uns ingressos de 242 milions d'euros, el que suposa un increment del 9%. En només sis anys, el laboratori selvatà ha doblat el seu volum de negoci. El resultat d'explotació va ser de 42,9 milions d'euros, un 21% més com publicava el diari Expansión.

El laboratori s'ha especialitzat en els darrers anys en productes biològics, en detriment dels farmacològics. Ara per ara ocupa la cinquena plaça per volum de vendes a escala mundial en aquest segment.

La companyia també ha incorporat un model de serveis relacionats amb les vacunes i ven també kits de diagnosi.

Probablement, l'alça dels seus ingressos s'accelerarà en els pròxims anys després de culminar l'any passat una inversió de 50 milions en una nova planta que doblarà la seva capacitat productiva.

La seva plantilla va créixer un 16% (uns 200 treballadors més) l'any passat, fins als 1.515 empleats, segons figura als comptes anuals. L'increment estaria relacionat amb la posada en marxa de la nova fàbrica. Aquest 2018, serà el primer exercici complet amb la planta en activitat.

A més a companyia va adquirir l'any passat una parcel·la de 100.000 metres quadrats a Aiguaviva, per garantir-se que disposarien d'espai per noves instal·lacions.

La companyia ha executat tant l'ampliació de la planta com la compra de la parcel·la sense endeutar-se. A finals de l'exercici passat, Hipra comptava amb uns deutes a curt termini de 4,8 milions d'euros, dels que 2,2 milions procedien d'operacions amb entitats de crèdit. Els deutes al llarg termini ascendien a 4,7 milions d'euros, dels que 1,5 milions eren amb els bancs. El laboratori tenia uns fons propis de 190 milions d'euros, entre capital i reserves.

L'empresa disposa de trenta filials repartides per tot el món, a mercats com els Estats Units o Xina.