06 de juliol de 2018
06.07.2018

Bankinter, condemnat a pagar 400.000 euros per vendre productes de risc

El banc hauria incomplert la normativa d'assessorament perquè els clients no tenien coneixements financers

06.07.2018 | 00:24

L'Audiència Provincial de Madrid va confirmar ahir la sentència que condemna Bankinter a pagar una indemnització de 400.000 euros a una dona de 87 anys amb estudis primaris elementals i al seu fill per la contractació de productes financers «d'alt risc» i va rebutjar el recurs d'apel·lació interposat per l'entitat contra una sentència anterior a la mateixa adreça el passat 25 d'octubre.

Bankinter va aconsellar als clients adquirir productes financers estructurats, incomplint la normativa vigent a la prestació del servei d'assessorament. Segons recull la sentència, tant la mare com el fill entraven a la categoria de «clients minoristes» i no tenien coneixements financers, però el banc els va fer contractar dos productes denominats Bono Fortalesa i Bono Açores, en el cas de la mare, i un Bo Fortalesa, en el cas del fill.

Tot i que tots dos buscaven productes de baix risc, l'entitat els va oferir «productes d'alt risc destinats a persones amb perfil especialitzat», sense informar-los adequadament dels seus riscos i aprofitant la confiança que els clients havien depositat en l'entitat.

A més, els mateixos empleats del banc van reconèixer que havien venut productes estructurats sense conèixer realment el que oferien, qualificant-los com a «productes amb només una mica de risc», que van ser oferts i contractats telefònicament, per la qual cosa el jutge considera que «difícilment va poder oferir-se-li la informació adequada» als clients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook